Index Beleggen

Al tientallen jaren is er een discussie gaande over wat betere resultaten oplevert; actief beleggen of passief beleggen.

Actieve beleggers proberen aan de hand van (markt)analyses de juiste individuele beleggingen te selecteren of door timing (in- en uitstappen) een outperformance te behalen ten opzichte van de markt ofwel de risico´s binnen de effectenportefeuilles in bepaalde situaties of tijden (sterk) te reduceren. De meeste beleggingsfondsen en vermogensbeheerders zijn actieve beleggers.

Passieve beleggers geloven dat de beurs niet is te verslaan omdat deze zich onvoorspelbaar voortbeweegt. Door middel van een constante brede spreiding (vaak in ETF’s/indexfondsen), lage kosten en periodiek herbalanceren verwacht men de beste resultaten te behalen. Passieve beleggers volgen dus de beurs en doen weinig transacties wat zorgt voor lagere kosten.

Wilt u meer weten over passief indexbeleggen en de mogelijkheden die wij u hierin kunnen bieden? Neem contact met ons op via 020-7162697 of vraag informatie aan.Ja, ik wil graag meer informatie: